Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi pròpies, per facilitar-li la navegació, analitzar estadístiques de l'ús del web Més informació

Acceptar
Tornar

Pèrdua (La pèrdua de dades personals)

02-03-2016
Pèrdua (La pèrdua de dades personals)
Com és habitual en els nostres darrers articles sobre la Llei de Protecció de Dades Personals, hem utilitzat com a títol el nom d'una pel·lícula, que encara que no té res a veure amb les dades personals, sí que guarda relació amb el contingut del mateix, referit a la pèrdua de dades personals. Haig de reconèixer que no he vist aquesta pel·lícula basada en la novel·la de Gillian Flynn, però si que he llegit el llibre, que recomano com a excel·lent thriller que és.

Aquest article sobre protecció de dades personals se m'ha ocorregut en llegir un article publicat en “El Periódico”, que si bé tracta sobre l'encriptació de les dades personals, el que m’ha cridat poderosament l'atenció, són les dades publicades respecte a la pèrdua anual de memòries USB, que en molts casos contenen dades personals.
A l'article (http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/encriptacion-popular-moviles-ordenadores-facil-4925835), ens dóna unes dades esgarrifoses, ja que segons l'empresa ESET, només al Regne Unit es van trobar més de 22.000 memòries USB a la roba lliurada a tintoreries. El mateix text ens indica que als aeroports, avions, trens i estacions s'obliden milers de dispositius informàtics susceptibles de contenir dades de caràcter personal i que no estan bloquejats amb contrasenya o no estan encriptats, quedant la informació i dades personals a l'abast de qui els trobi. Solament Iberia va subhastar l'any passat més de 2.300 objectes d'informàtica i telefonia que havien estat oblidats en els seus avions i que ningú havia reclamat.

La conclusió a la qual arribem després de llegir l'article, és que malgrat cada vegada és major la conscienciació a l'hora de protegir els dispositius informàtics susceptibles de contenir informació sensible i dades personals, encara hi ha molts usuaris d'empreses que no estan sensibilitzats de la importància de protegir aquests dispositius, no únicament per la pèrdua d'informació o dades personals que pot implicar el seu extraviament, sinó perquè pot arribar a suposar l'incompliment de l'aplicació de les mesures de seguretat que s'han d'aplicar per a l'ús de suports informàtics, que recull el reglament que desenvolupa la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Noticies relacionades

22-06-2017

La nova política de transparència

Amb l'aplicació del nou reglament de protecció de dades, moltes pràctiques comunes en la captació i sol·licitud d'autoritzacions per a la utilització de dades personals ja no seran possibles. Tampoc ho serà camuflar en un munt de pàgines repletes de lletra petita autoritzacions que requereixen un consentiment exprés.
04-03-2019

NOVA LLEI DE SECRETS EMPRESARIALS

Des del passat 20 de febrer les empreses disposen d'una nova eina per a defensar el seu know-how. Encara que amb un any de retard, s'ha aprovat la transposició de la directiva europea sobre Secrets Empresarials.