Tornar

La nova política de transparència

22-06-2017
La nova política de transparència

Amb l'aplicació del nou reglament de protecció de dades, moltes pràctiques comunes en la captació i sol·licitud d'autoritzacions per a la utilització de dades personals ja no seran possibles. Tampoc ho serà camuflar en un munt de pàgines repletes de lletra petita autoritzacions que requereixen un consentiment exprés.

Ara, marcar una casella d'aprovació d'una política de privacitat equival a una aprovació expressa del seu contingut i, per tant, a concedir un permís molt ampli i en conjunt de múltiples finalitats del tractament de les seves dades. Aquesta és la regla general i el que ens trobem abans de prémer qualsevol botó d'enviar o comprar a la major part de pàgines web: “Accepto la política de privacitat”,

Aquesta pràctica deixarà de ser legal amb l'aplicació del nou reglament. Aquest exigirà una política de claredat i transparència a l'hora d'explicar les finalitats i sol·licitar l'autorització.

Si pretén utilitzar les dades personals que capta per a una finalitat diferent de la que l'usuari està facilitant les seves dades, i sobretot si aquesta requereix aprovació expressa, haurà d'indicar-ho clarament i, per exemple, a part de fer aprovar la política de privadesa, col·locar una altra casella sol·licitant aprovació per realitzar enviaments comercials.

Una altra recomanació és fugir de les clàusules molt extenses, difícils d'entendre i plenes de referències a textos legals. La nova política és explicar clarament i en un llenguatge comprensible perquè capta les seves dades, i quin tractament els hi donarà. Oblidi's de començar els textos amb un “D'acord amb la Llei...” i enunciar nombres, noms i dates d'aplicació. No interessen ni aporten res a l'usuari, per contra, desincentiven i fan més difícil la lectura i, per tant, s'entendrà com a falta de transparència i voluntat d'informar.

Aquestes pràctiques són cada vegada més comunes i, més enllà de complir amb el nou reglament, generen confiança en els usuaris. Recomanem començar a implementar-les.

Noticies relacionades

21-04-2020

Com redactar els avisos legals de la meva web

La credibilitat i la confiança són fonamentals en el món online i una pàgina web que no garanteixi els drets dels seus usuaris no les genera. Per això, és molt important parar atenció als aspectes legals de la pàgina web, sobretot si es realitza comerç online.
Detallem a continuació quines són les normes i els requisits.

13-10-2016

L'atac dels drones: amenaça a la privacitat des de l'aire

L'ús de drons per captar imatges aèries a baixa altura s'ha estès enormement tant a nivell professional com a particular. És indubtable que un mal ús pot constituir una amenaça a la nostra privacitat i cal recordar que la nostra imatge és una dada personal i, per tant, protegida per la Llei.